Over mij

Wie ben ik… en sterker nog wat heb ik jou te vertellen?

Laten we beginnen bij wie ik niet ben en wat ik niet van plan ben jou te vertellen. Ik ben geen één of andere zogenaamde geluksgoeroe die in de bossen van één of ander tropisch land met de inheemse volksstam hét antwoord op geluk heeft ontdekt. Sterker nog, ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Wat betreft dat antwoord op geluk, dat ga ik jou niet kunnen vertellen. Ik ben niet van plan een commerciële gelukssekte op te zetten waarbij ik 4000 man in AFASLive mijzelf laat aanbidden als een god op mijn mooi belichte podium. Tenslotte wil ik vooral niet beweren dat ik het allemaal wel weet…

Wat ik wil is door middel van deze blog mijn ervaringen, ideeën en bevindingen delen rondom het onderwerp ‘geluk’. Je hoeft het niet met mij eens te zijn, je mag zelfs de discussie aangaan over hoe jij de dingen ziet die ik bespreek. Laten we een gesprek openen, jij en ik. Ik zal beginnen.

Nee dit komt niet zo maar uit de lucht vallen en ja ik heb ook nog een ander motief. Ik heb anderhalf jaar gewerkt aan het opzetten van een eigen bedrijf. Samen met een businesspartner hebben we een coachingsbedrijf opgericht wat zich richtte op geluk. Echter bleek dit niet helemaal de droom te zijn waar ik zo op hoopte. Hoe goed het op persoonlijk vlak ook ging. Het stukje ondernemen is toch een hele andere wereld. Daarom hebben we besloten na anderhalf jaar uit elkaar als team te gaan. Gelukkig hebben we het wel goed kunnen afsluiten samen.

Ik besloot mijzelf los te koppelen van het bedrijf en ben momenteel mijzelf aan het oriënteren op mijn eigen weg. Ik ben en blijf een coach. Dit ben ik in mijn hart en hier ligt mijn passie. Ik ga opzoek naar een manier hoe ik mijn passie ook volledig op mijn manier kan uitoefenen, volgens mijn idealen en visie.

Maar wie is dan die ik?
Om te beginnen is mijn naam Vivian. Ik ben geboren op 26 mei 1992 in het rustige Zeeland, waar ik in Middelburg ben opgegroeid bij mijn ouders en oudere zus. Vanaf mijn 17e woon ik, met twee kleine tussen poses van een half jaar, in Breda waar ik sinds 2016 afgestudeerd ben als sociaal pedagogisch hulpverlener. Vroeger had ik een erg laag zelfbeeld. Ik dacht altijd dat anderen beter, mooier en vooral slimmer waren. Ik ben mijzelf hierdoor weg gaan cijferen en voor anderen gaan leven. Ik heb altijd veel aandacht en liefde aan anderen gegeven, ook aan degenen die dit niet terug gaven. Dit heeft mij uiteindelijk opgebroken. Op het moment dat ik ook daadwerkelijk zo klein werd gemaakt door een ander als ik zelf altijd dacht dat ik was, ging er een knop om. Ik besloot vanaf dat moment dat ik vanuit mijn hart en mijn passie ging leven. Met deze verandering in mijzelf merkte ik al snel dat mijn omgeving met mij mee veranderde. Ik kwam nieuwe mensen tegen die mij zagen voor wie ik ben. Krachtig, slim en een sterke eigen mening, Hierdoor kon ik inzien dat ik wel degelijk wat te bieden had in deze wereld. Het vinden van deze  kracht en mijn eigenwaarde is dat wat ik een ander ook gun. Mijn streven is dan ook dat ik anderen kan ondersteunen bij het vinden van hun kracht en passie zodat zij vanuit hun waardevolle zelf kunnen leven.

Ik begin een klein beetje te snappen waar het leven om draait en ben dan ook ontzettend dankbaar voor wat ik tot nu toe heb meegemaakt, zowel de minder goede kanten van het leven als de mooie en leuke dingen. Maar voor vele generaties boven mij, ik begin nog maar net met het leven dus ik ben ook heel benieuwd wie en wat er nog allemaal op mijn pad komt.

dsc_0798